Ο κατάλογος delivery επηρεάζει την επιλογή σας;

Ναι - 77.2%
Όχι - 22.8%

Συνολικές ψήφοι: 145
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: 30 Ιουν 2016 - 00:00

pithari diogeni banner

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΙΤΑ;

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

what is dietΜια ερώτηση που όλοι λίγο πολύ μπορούμε να την απαντήσουμε... Το πρώτο πράγμα που περνάει από το νου του καθενός ακούγοντας τη λέξη αυτή είναι το αδυνάτισμα. Είναι όμως και η υγεία (σωματική και ψυχική); Γενικά, η δίαιτα στο μυαλό μας είναι συνδεδεμένη με διάφορες έννοιες: ομορφιά, ευεξία, βάσανο, πρέπει, μη...

Διότι πρέπει να είναι ξεκάθαρο για όλους μας, ότι υγιεινή διατροφή και δίαιτα δεν είναι το ίδιο πράγμα. Η δεύτερη (πρέπει να) είναι πάντα προσωρινή, έχει ως άμεσο στόχο της το αδυνάτισμα, ενώ μπορεί να επιβαρύνει αρκετά τον οργανισμό. Αντίθετα, η πρώτη είναι τρόπος ζωής, περιέχει όλα τα είδη τροφίμων (ναι, ακόμη και αυτά που αριθμούν αρκετές θερμίδες) και είναι κάτι που πρέπει όλοι να επιδιώκουμε.

Ωστόσο, κοινό ζήτημα και των δύο είναι η ανάγκη από πληροφορίες. Και εδώ δεν εννοώ να ερευνούμε με εμμονή τις θερμίδες της κάθε τροφής που αναγράφονται, αν αναγράφονται, στη συσκευασία, αλλά την ενσυνείδητη γνώση περί διατροφής, μια ευρεία σύνεση αν θέλετε. Τι βλάπτει και τι ωφελεί τον οργανισμό; Ποιά φαγητά περιέχουν μεν πολλές θερμίδες, αλλά μεταβολίζονται πιο γρήγορα, επομένως είναι προτιμότερα από κάποια άλλα; Πώς μπορείτε να αποφύγετε την παγίδα του γιο-γιο; Ας μην ξεχνάμε και άλλους παράγοντες, όπως πχ. το μέγεθος μιας κανονικής μερίδας, τις "κρυφές θερμίδες" των αναψυκτικών, τον τρόπο ζωής που ακολουθεί ο καθένας κτλ.

greca front
 
 
kebab jorgos front
 
 
gardens front
 
 
rodi front
 
 
fule front
 
 
litaliano front
 
 
PIZZA ANTICO
 
 
 
 
oreos-souvlaki
 
 
CORNER PIZZA
 
 

OSCAR-PIZZA

 
 

 

top