Ο κατάλογος delivery επηρεάζει την επιλογή σας;

Ναι - 77.2%
Όχι - 22.8%

Συνολικές ψήφοι: 145
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: 30 Ιουν 2016 - 00:00

pithari diogeni banner

ΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΕΤΕ;

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

food delivery

Tι είναι καλύτερο από το γρήγορο και νόστιμο φαγητό; Το γρήγορο και νόστιμο φαγητό, που έρχεται κατευθείαν στο σπίτι μας χωρίς να μπούμε στον κόπο να μαγειρέψουμε. Στη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στην ιστοσελίδα www.fagito.com είχαμε την περιέργεια να μάθουμε, πόσο συχνά και με ποιά κριτήρια παραγγέλνουν φαγητό απ’ έξω οι επισκέπτες της.

 

Όλοι ξέρουμε, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των fast food κάνει και διανομή κατ’ οίκον, μια υπηρεσία που άλλωστε είναι πλέον απαραίτητη για την επιβίωση αυτού του είδους των μαγαζιών. Μπορεί να θεωρηθεί χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι ακόμη και μια τόσο μεγάλη αλυσίδα fast food, όπως αυτή των Goody’s, αποφάσισε πρόσφατα να κάνει και ντελίβερι, ενώ επίσης πολλά είναι τα μαγαζιά, τα οποία εξειδικεύονται αποκλειστικά στη διανομή κατ’ οίκον μη διαθέτοντας καν σάλα για τους πελάτες τους.

Είναι αξιοπρόσεκτο, ότι πλέον στα περισσότερα μαγαζιά υπάρχουν άριστα τελειοποιημένα gadget που διευκολύνουν σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία της εξυπηρέτησης του πελάτη από τη λήψη μιας παραγγελίας, μέχρι και το κλείσιμο των ταμείων στο τέλος της βάρδιας. Η οργάνωση και η λειτουργία της επιχείρησης απλουστεύει με την χρήση αυτοματισμών όπως η αναγνώριση κλήσης, η σύνδεση με την ταμειακή μηχανή και η χρήση barcode scanner για την παρακολούθηση των διανομέων. Αυτά τα εξειδικευμένα συστήματα μπορούν πχ. να απομνημονεύσουν διαφορετικά σχόλια για τον κάθε πελάτη, ενώ ένας και μόνο υπολογιστής έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί μέχρι και 120 παραγγελίες ανά ώρα, δηλαδή 2 παραγγελίες το λεπτό! Και όλα αυτά για έναν και μόνο λόγο: για την πιο αποτελεσματική δυνατή εξυπηρέτηση των καταναλωτών που παραγγέλνουν απ’ έξω.

Πόσοι όμως είναι αυτοί; Σύμφωνα με την πρόσφατη δημοσκόπησή μας μονάχα το 5% των ερωτηθέντων δηλώνει πως δεν παραγγέλνει ποτέ φαγητό, ενώ τριπλάσιος είναι ο αριθμός εκείνων που παραγγέλνουν φαγητό απ’ έξω σε καθημερινή βάση (16%). Σπάνια σηκώνει το τηλέφωνο για να πάρει φαγητό το 30% των ερωτηθέντων, ενώ οι μισοί (49%) από εκείνους που απάντησαν συναντούν τον διανομέα αρκετά συχνά.  Tα αποτελέσματα δείχνουν να είναι παρόμοια με εκείνα της έρευνας που αφορούσε τις «Διατροφικές στάσεις, αντιλήψεις και συνήθειες των ελλήνων πολιτών» από την εταιρεία Ρublic Ιssue- VΡRC για λογαριασμό της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης πριν από μερικά έτη. Ας δούμε από κοντά μερικά από τα ευρήματα της!

Βασική ανακάλυψη της έρευνας ήταν ότι ο ένας στους τρεις καταναλωτές (33%) παραγγέλνει στο σπίτι ή στη δουλειά έτοιμο φαγητό από έξω, κατά μέσον όρο 1,8 ημέρες εβδομαδιαίως. Κατά τα αποτελέσματα της ίδιας έρευνας, οι διατροφικές συνήθειες των μαθητών και των φοιτητών, όπως επίσης και των στρατιωτών βασίζονται ακόμη περισσότερο στο ντελίβερι. Είναι χαρακτηριστικό το ότι μόνον οι μισοί γονείς δηλώνουν πως έχουν τον έλεγχο της διατροφής των παιδιών τους. Σχετικά με την περίφημη μεσογειακή διατροφή και τη στάση των καταναλωτών απέναντί της διαπιστώθηκε ότι: όχι μόνο δεν την ακολουθούν, αλλά το 29% των ερωτηθέντων δε γνωρίζει καν τα βασικά γνωρίσματά της.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

greca front
 
 
kebab jorgos front
 
 
gardens front
 
 
rodi front
 
 
fule front
 
 
litaliano front
 
 
PIZZA ANTICO
 
 
 
 
oreos-souvlaki
 
 
CORNER PIZZA
 
 

OSCAR-PIZZA

 
 

 

top